Схема очищення води в басейні

Яка ще схема очищення води в басейні, спитаєте ви? Прозора й чиста, а так само безпечна для організму вода – це природне бажання власника будь-якого басейну – і стаціонарного, і каркасного, і надувного. Здається найпростіший, на перший погляд, спосіб домогтися цього – просто замінити воду.

Це рішення дійсно буде актуальним для зовсім невеликих басейнів до 1м3. Але слід враховувати, що набрана вода, по-перше, буде досить холодною. Ви не зможете відразу купатися в басейні, а будете змушені чекати поки вона сама прогріється, або прогрівати її самостійно, що тягне за собою додаткові витрати.

По-друге, в залежності від джерела води, вона може містити механічні та хімічні домішки, які можуть згубно впливати як на зовнішній вигляд басейна так і на роботу його обладнання і на Ваше здоров’я, в кінці кінців.

По-третє, якщо в басейні з’явилися живі організми (грибки, водорості та бактерії) – Ви не зможете від них позбутися просто заміною води – слід ретельно вимити весь басейн з використанням миючих засобів, не загубивши жодного сантиметра. Хоча і ця процедура тільки ненадовго позбавить від грибків, бактерій і водоростей.

По-четверте, вода сьогодні це унікальний ресурс, який коштує хороших грошей, як вже зазначалося вище.

У сучасному світі для підтримки чистоти води в басейні застосовують спеціальні хімічні речовини. Вони при правильному застосуванні та відсутності індивідуальної несприйнятливості до цих речовин, допоможуть Вам підтримувати чистоту води в басейні і не загрожуватимуть Вашому здоров’ю та здоров’ю Ваших дітей.

Ви повинні розуміти, що вода в басейні – живий організм, який потребує ретельного догляду. За нею потрібен догляд не раз від разу, а систематичний. Ми пропонуємо повний набір хімії для басейнів PoolSAR для проведення правильної обробки води басейну, та щоб схема очищення води в басейні працювала на всі 100%.

Запропонована комплексна програма застосування засобів для догляду за водою гарантує гігієнічно чисту воду в басейні і сприяє знищенню бактерій, грибків, водоростей, нормалізації показника pH та усунення дрібних зважених часток, які не можуть вловити фільтруючі установки басейну.

Вода в абсолютно будь-якому басейні неминуче забруднюється органічними і неорганічними речовинами. Їх джерело – навколишнє середовище та люди, які проводять час у водному резервуарі. Вода, яка не пройшла обробку, швидко мутніє і стає ідеальним середовищем для появи і розмноження бактерій та водоростей. Стінки басейну покриваються слизовим нальотом (сподіваюся Ви ще не відчували це неприємне «слизьке» відчуття).

Помутніння води, неприємний запах і «слизький» наліт це перші ознаки органічного забруднення. Вапняний наліт на ватерлінії, іржавий наліт, вода піниться – хіба можна назвати воду з такими «характеристиками» чистою і нешкідливою? Думаю, що кожен з Вас однозначно відповість «НІ!» Дуже часто не менш небезпечним «забруднювачем» виступає сам власник басейну. Відсутність комплексного підходу до очищення води, використання завищених доз хімікатів, використання взаємовиключних препаратів – все це призводить до більш ніж плачевних наслідків для людей.

В Україні були випадки, коли в насиченій міддю воді (джерелами міді служать: спочатку насичена міддю вода, безмірне «захоплення» альгіцидами на основі міді, несправна система дезінфекції побудована на іонізації міддю) у плаваючих дівчат, які недавно пофарбували волосся, в результаті хімічної реакції, колір волосся змінювався на «малахітовий» зелений.

У будь-якій справі, а тим більше в підготовці та очищення води для басейну повинні поєднуватися принцип міри та системний підхід. Це дуже важливо! Комплексний догляд за водою в басейні дозволяє попередити: появу бактерій, грибків і водоростей, вихід рівня pH за межі інтервалу необхідних значень, надлишок / недостачу препаратів для очищення та забруднюючих хімічних речовин

Очищення води в басейні проводиться двома взаємодоповнюючими способами – фізичним і хімічним.

Фізична очистка це рециркуляція і фільтрація. При гарній циркуляції води в басейні, велика доля частинок бруду затримується механічним фільтром. Частинки бруду, що залишилися в басейні незважаючи на фільтрацію, легко видаляються водним пилососом.

Схема очищення води в басейні, хімічне очищення складається з трьох етапів:

баланс рН

дезінфекція

корекція.

Фізичне чищення басейну (генеральне прибирання) слід проводити регулярно, не рідше, ніж один раз на рік. Це стосується відкритих і закритих басейнів. Навіть якщо вода здається на вигляд чистою, стінки і підлогу необхідно відчистити від відкладень вапна, бруду, жиру. Це запобігає появі та розвитку бактерій і водоростей.

Чистячі засоби з господарського магазину або ринку краще не використовувати. Їхні добавки можуть викликати каламутність і пінність води, сприяти зростанню бактерій. Також вони можуть руйнувати покриття плівкових басейнів – надувних і стаціонарних.

Очищення фільтра необхідне, як мінімум, один раз на тиждень. Зворотня промивка пісочного фільтра басейну видаляє бруд, що накопичився з фільтруючого середовища. Кварцовий пісок у фільтрі басейну необхідно міняти кожні 2-3 роки. Використовуйте якісний пісок з розміром піщинок, відповідно до вимог виробника (виготовлювача) басейну.

Подача свіжої води в басейн. Навіть при ідеальному обслуговуванні басейну в воді поступово накопичуються солі, які неможливо видалити фільтрацією і хімічним способом. Це хлориди і нітрати – результат реакції хлору, високі концентрації яких викликають корозію сталі, алюмінію. Концентрацію солей усувають регулярною заміною більшої частини або всієї води на свіжу.

Ця процедура здійснюється один раз на рік для відкритих стаціонарних басейнів і раз в 2-3 року для закритих. Дана дія необхідна навіть якщо вода чиста на вигляд. Для відкритих басейнів це краще поєднати з весняним чищенням та введенням в експлуатацію.

Обов’язковим етапом після кожної процедури з очищення води басейну повинна бути перевірка води тестерами для басейну. Тестери бувають різні – тестери рівня pH, тестери вмісту хлору, брому, активного кисню в воді, тестери перевірки жорсткості та лужності води. Дотримання правильних обсягів хімічних речовин у воді, рівня pH, жорсткості води дозволить Вам убезпечити себе і своїх близьких від можливих травм, а так само забезпечити довгу роботу устаткування басейну.

Сподіваємось дані поради допоможуть Вам при експлуатації водного резервуару, а детальніше підібрати правильну хімію, щоб схема очищення води в басейні дійсно працювала, пропонуємо з нашого асортименту.






    Зворотній зв’язок

    Залиште повідомлення і ми відповімо Вам найближчим часом.