Міфи обслуговування басейнів

Обслуговування басейнів доволі сучасний процес, але сучасний світ – це все ще світ міфів. Людство настільки захопилося ними, що визначити, де правда, а де вигадка, непросте завдання. Створюється враження, що протиріччя, головне гасло сучасності. Не оминула тема міфів і басейни. Давайте внесемо ясність і розвіємо деякі з них.

Міф 1: зелене волосся від присутності хлору в басейні

Волосся може позеленіти від присутності міді, але ніяк не з-за хлору. Причин чому могли з’явитися частинки міді у воді кілька: гідравлічна система, металева сантехніка, альгіциди, які використовуються для очищення води (особливо для боротьби з водоростями), шампунь, що містить мідні компоненти.
Нічого хвилюватися. Досить буде просто вимити голову. Так само при покупці шампуня слід звернути увагу на його склад. Перевагу необхідно віддати засобу без мідних компонентів і нейтральним pH.

Міф 2: шкідливий вплив хлору на шкіру і зір

Безперечно, хлор – агресивний реагент. Джерелом алергії виступають хлораміни, які утворює хлор. Алергічна реакція проявляється через симптом почервоніння шкіри і свербіж. У той же час бром в воді є більш алергенним препаратом, ніж хлор. У разі алергії доведеться змиритися з тим, що басейн – не ваш спосіб релаксу та оздоровлення.
Так само немає сенсу заперечувати факт, що хлор здатний викликати роздратування. Але пересушування шкіри викликає і умивання з милом, сухе повітря, залишки крему, духів, лосьйонів, дезодорантів, які вступають в реакцію з препаратом дезінфекції. Тому варто дотримуватися деяких правил безпеки:

  • використання гелю для душу практикувати до і після відвідин басейну,
  • використовувати спеціальні захисні засоби, застосовувати зволожуючі креми після візиту в басейн.

Почервоніння слизових оболонок пояснюється змиванням захисної плівки з них. Але цей ефект викликаний не тільки присутністю хлору. Почервоніння очей буде і після довгого купання в будь-якій воді. Тому рекомендуємо користуватися окулярами для купання. А враження печіння очей пов’язано не з хлором, а з рівнем рН. Для уникнення цього достатньо буде збалансувати рівень рН.

Міф 3: чиста і прозора вода – ознака безпечного басейну.

Мікроскопічність деяких організмів не дозволяє визначити їх присутність в басейні неозброєним оком. Так само варто врахувати їх здатність виробляти стійкість до дезінфікуючих речовин або до деякої дози препаратів. Тому важливим є регулярна перевірка води.

Міф 4: «хлорний» запах – ознака більшої кількості хімії в басейні.

Причина запаху хлорки – хлораміни. Вони утворюються, коли хлор вступає у взаємодію з забруднювачами. Наприклад, потом, сечею, косметикою, парфумами. Іншими словами, хлорний запах створюється при нейтралізації забруднювачів, що потрапляють у воду. Тому необхідно провести шокове або ударне очищення резервуару. Басейн з чистою водою не пахне.

Міф 5: хлору немає в басейні з морською водою.

Басейн з морською водою очищається за допомогою електролізу, в результаті якого виділяється хлор.

Міф 6: воду в басейні можна очистити, використовуючи підручні засоби.

Домашні підручні засоби діють лише на певні види мікроорганізмів і безпечної концентрації для людини недостатньо для дезінфекції. Тому зеленка, білизна, мідний купорос і інші не годяться для використання дезінфекції води в басейні. І звичайно, на цьому переліку список міфів не закінчено. Не сумніваємося, ви назвете ще пару. Але ми думаємо, що ви з нами погодьтеся: басейн – один з найпростіших і в той же час геніальних винаходів, це море задоволення і радості, цікавого проведення часу і оздоровчого процесу.

Без професійної лінії засобів по очищенню води не обійтися. Звертайтеся до нас і ми підберемо ідеальний набір хімії саме для вашого басейну. Обслуговування басейнів з нами це просто й ефективно!






    Зворотній зв’язок

    Залиште повідомлення і ми відповімо Вам найближчим часом.