Хімія для басейнів, обслуговування басейнів

Хімія для басейнів, давайте розбиратися що входить в такі популярні три слова. Різноманіття та доступність на ринку дають можливість здійснити мрію майже кожної людини про власний басейн. А фото з глянцевих журналів і мода на безпеку змушують шукати рішення для чистої, прозорої і головне безпечної води.

Найголовніші забруднювачі – це органічні і неорганічні речовини. Бактерії, мікроби, водорості, піт, сеча, дезодорант, косметика, листя, пісок, та й нарешті хімічний склад самої води викликають помутніння, небажаний запах, піну, наліт, зелений колір води. Ці ознаки забруднення впливають на зовнішній вигляд басейну, роботу оснащення, здоров’я людей. Не менш шкідливою є діяльність людини: незнання або необачність в дозах хімікатів, застосування несумісних препаратів, відсутність систематичного очищення води.

Цілісний підхід полягає в фізичній та хімічній очистці. І тільки використовуючи сукупність цих прийомів можна досягти необхідної мети. Фізичне очищення включає заміну води, рециркуляцію і фільтрацію.

Заміну води здійснюють раз на рік для відкритого і раз на три роки для закритого басейнів. Після спуску води необхідно чашу басейну очистити хімічними засобами, в іншому випадку вода починає зацвітати швидше.

Рециркуляція – переміщення води в резервуарі, яке робить постійне видалення брудної води і надходження чистої. Даний процес дешевше простої регулярної заміни води.

Система фільтрації підбирається відповідно до розміру басейну і повинна забезпечувати прохід води через себе мінімум три рази на добу . Вичищати фільтр треба раз на тиждень для видалення накопиченого бруду, а міняти фільтруючі елементи (кварцовий пісок, картриджі, діатомову землю) згідно з вимогами виробника. Тоді фільтр утримує більшу частину бруду. Решта видаляється за допомогою ручної очистки – сачка і водного пилососа.

Хімія для басейнів виконує основні функції в дотриманні балансу рН, дезінфекції, корекції.

Недотримання рівня рН в допустимих межах (7,0-7,4) спотворює дію дезінфекторів. А дезінфекція – найефективніший спосіб в боротьбі з водоростями, бактеріями, різноманітними мікроорганізмами.

Побутові чистячі засоби для очищення басейнів не підходять, викликають замутненість та пінність води, сприяють зростанню бактерій, гублять покриття плівкових надувних і стаціонарних басейнів, призводять до утворення нальоту з вапняку або мінералів, а також до корозії обладнання.

Ефективність комплексної програми доведена перевіркою води різними тестерами на рівень pH, хлору, брому, активного кисню, жорсткості та лужності води.

Послуги і продукти PoolSAR ґрунтуються на системному підході і принципі міри, попереджають появу живих організмів у воді, забезпечують рівень pH в необхідних межах, дотримують оптимальний склад хімічних засобів для очищення забруднень. Наша компанія убезпечить ваше здоров’я і забезпечить багаторічну службу обладнання басейну, а також чисту і прозору воду.






    Зворотній зв’язок

    Залиште повідомлення і ми відповімо Вам найближчим часом.