Дезінфекція води активним киснем

Чи так вже хороша дезінфекція води активним киснем? Безсумнівним є факт агресивного впливу зовнішнього середовища на здоров’я людини. Саме тому питання його мінімізації настільки важливий сьогодні. Стосується ця проблема і якості води в басейні. Методів дезінфекції води в штучних водоймах безліч.

Розрізняють реагентний, безреагентний і комбінований методи очищення резервуару. Найпоширеніший серед них хлорування. Звичайно, не викликає сумніву, що очищення хлором впорається з будь-яким органічним забрудненням. Однак в той же час слово «хлор» не асоціюється з безпечним впливом на наше здоров’я. Тому дезінфекція хлоркою зараз не єдиний спосіб очищення.

Обробка води активним киснем – одна з альтернатив хлору, відносно новий і безпечний спосіб для очищення води в басейні. Так іноді дезінфікують воду в басейнах високого класу.
Обробка води за допомогою активного кисню включає в себе введення спеціального реагенту. Реагуючи з водою і розпадаючись, препарат виділяє кисень. Так відбувається знищення біоуражень.
Головними перевагами цього способу є:

  • в процесі дезінфекції активним киснем не утворюється небезпечних сполук,
  • немає піни,
  • відсутність жорсткої прив’язки до рівня pH,
  • відсутність запаху,
  • якість води після дезінфекції нагадує природну,
  • не викликає алергію або подразнення, не створює негативний вплив на слизову оболонку,
  • сумісний з препаратами, які містять хлор.

Препарати активного кисню виготовляють у вигляді таблеток, рідини, гранул або порошку. А для їх надходження використовують спеціальні системи дозування.
Використання активного кисню в якості дезінфекції є м’якою системою обробки води і запорукою того, що ваш басейн без хлорки все одно буде чистим. Однак наша компанія PoolSAR зазначає, що дезінфекція активним киснем ефективна тільки:

  • для приватних басейнів,
  • з температурою води до 25 ° С,
  • з невеликим навантаженням (кількість осіб до 4-х).

Так само наші фахівці звертають вашу увагу на те, що активний кисень швидко втрачає свою реакційну здатність. А що утворився молекулярний кисень вже не має бактерицидну властивість. Термін дії такої дезінфекції короткий.

Зі збільшенням температури води дезактивація проходить швидше. Це пояснюється таким властивістю як летючість кисню. Чим вище температура, тим менше кисень тримається у воді. Тому витрата коштів на базі активного кисню зростає. В такому випадку ми рекомендуємо використовувати з активним киснем альгицид. Комплекс альгіцідних препаратів і активного кисню крім продовження дезінфікуючих властивостей дасть ще ефект екзотичної, блакитний і прозорої води.

І як би не хотілося уникнути використання хлору, не вдасться повністю виключити його в процесі дезінфекції басейну. Засоби активного кисню добре справляються з очищенням води, але чашу резервуара все одно доведеться дезінфікувати за допомогою хлору. Тому як варіант, ми радимо шокову обробку проводити з використанням хлору, а регулярну – активним киснем.

На жаль, неможливо ефективно визначити зміст активного кисню в воді. У зв’язку з цим контроль м’якого способу очищення води повинен відбуватися більш ретельно, ніж хлорування.
Так само вартість препаратів на підставу кисню дорожче хлорних речовин. Більш детальніше вивчити тему дезінфекції допоможуть наші фахівці, а також підберуть потрібну хімію саме для вашого басейну. А широкий асортимент наших товарів порадує якісними препаратами з різним ціновим діапазоном.







    Зворотній зв’язок

    Залиште повідомлення і ми відповімо Вам найближчим часом.