Озонування води в басейні

Озонування води в басейні, давайте згадаємо трохи зі шкільної програми. Озон (О³) – нестійкий газ. Для його твердого стану характерний чорний колір з фіолетовим відтінком. Дуже сильний окислювач. Винятком виступають лише золото, платина та іридій. Озон у високій концентрації утворює озоносферу. Таким чином завдяки озону наша планета захищена від ультрафіолету і зберігає тепло. Розчинність в воді озону в 10 разів перевищує розчинення кисню. У природі озон виробляють розряди блискавки під час грози або відповідний спектр сонячного світла в воді. До чого це ми?

Озонування – самий екологічний вид дезінфекції води в басейні. Технологія максимально наближена до природного очищення. До переваг дезінфекції басейну з використанням озону відносимо:

  • потужний бактерицидний вплив. (Знищення всіх шкідливих мікроорганізмів). Ні які бактерії, віруси та мікроорганізми не витримують дезінфекцію озоном.
  • альгіцидні властивості. Озон унеможливлює розмноження та існування водоростей у воді.
  • висока результативність. Знищення патогенів озоном відбувається в 15-20 разів швидше ніж хлором. Озон ефективніше від ультрафіолетових променів в 2,5 – 6 разів і від хлору в 300 – 600 разів в боротьбі з бактеріями і мікроорганізмами.
  • не утворює шкідливих сполук. Крім того, окислені озоном забруднення опускаються у вигляді нерозчинного осаду і усуваються системами фізичного очищення.
  • корисні властивості озону для організму людини. Озон не змінює природних особливостей води і згубно не впливає на тіло людей. А навпаки, його вплив позитивний. Купання в насиченій озоном воді збільшує кисень в крові, розширює периферичні судини, активує антиоксидантні процеси імунітету. Тому відчувається прилив сил, змінюється на краще настрій, поліпшується колір шкіри.
  • економія часу і витрат. Часу на дезінфекцію озоном витрачається менше, ніж на інші види очистки, а доза озону в 2-3 рази менше, ніж витрата хлору. Так само не потрібно переміщення великих резервуарів з реагентами. Озон виробляється прямо на місці очищення води.
  • відсутність негативного впливу на чашу басейну.
  • естетичність. Озон надає воді цікавий блакитний відтінок, який оцінять всі.

Чому ж тоді всі не проводять озонування води в басейні, а найчастіше застосовують хлорвмісні препарати? Це все із-за ряду недоліків:
1) відсутність пролонгуючої дії та консерваціі води через швидкість розпаду й перетворення в кисень. В цьому випадку рекомендовано використовувати в якості допомоги хлор;
2) дезінфікує тільки воду;
3) вибухонебезпечний в чистому вигляді. Безпеку забезпечують спеціальні датчики рівня озону.

Для дезінфекції води озон отримують за допомогою генератора коронного розряду або за допомогою опромінення повітря ультрафіолетовою лампою. Універсальна дію озону робить його незамінним для невеликого приватного басейну, де його можна застосувати як єдиний метод дезінфекції.

Наші фахівці допоможуть вам підібрати відповідний вашому резервуару вид очищення води. Наша компанія POOLSAR представляє ​​широку лінію засобів для дезінфекції. А з невеликим зусиллям вода у вашому басейні завжди буде чиста і безпечна!






    Зворотній зв’язок

    Залиште повідомлення і ми відповімо Вам найближчим часом.